Plejehjem Augustenborggade

Ny beplantning liv læ og udsyn. Gårdhaven ligger  for foden af et højhus og er plaget af vindturbulens hvilket gør det vanskeligt for de ældre at opholde sig i haven. Omkring gårdhaven ligger plejeboligerne og de fælles opholdsrum med store panoramavinduer ud til gårdhaven. Udformningen af beplantningen har derfor været læ og samtidig sikre udsynet fra de omkringliggende boliger. Beboerne kan siddende eller liggende i deres seng følge årets skiften via blomstring, høstfarver og aktiviteterne i haven fra egen bolig og fra fællesarealerne.

Oplevelser. Et cirkelslag af bøgehække skaber et rum i midten af haven, med læ og ro. I dette rum er hønsehuset, bænke og krydderurter placeret. Krydderurterne står så de er lette at plukke. Foran fællesrummets store glaspartier er det 160 m2 store staudebed placeret. Her blomstrer forårsløg og stauder på skift. Bøgehækkens rødbrune blade tilfører haven struktur og farve gennem vinteren sammen med vintergrønne stauder, græsser og tidligt blomstrende buske og løgplanter.

Genkendelighed. De mange forskellige stauder og buske er b.la valgt ud fra ideen om genkendelighed. Der er tale om buske og stauder, som tidligere ofte stod i de danske haver. Der er sat navneskilte ved træer, buske, og stauder. Skiltene skal understøtte de ældres hukommelse og hjælpe personalet i samtalen når de gå ture i anlægget.

Anlagt maj 2015.
Bygherre:  Sundhed og omsorg. Aarhus kommune.
Projektet er udarbejdet i samarbejde med Dorte Bach Schmidt. Projektleder “Hjemliggørelse”  MSO bygningsafdeling.

Private haver
Gårdhave
Gl.Landevej 23.
Terrasse med udekøkken
Nordvendt indgangsparti
Nygårdsvænget 20
Engvænget
Mosebakken

Udearealer

Plukkehaven Steen Billes Torv

Odder Forsyningsselskab

Renovering af gårdrum

Hasleskole ankomstareal

Tuesten Huse 

Korsagergården

Køkkenhaven ved Skt Johannes kirke

Designs
Havetrappe Barthsgade
Bænk og havetrappe i et
Højbed og bænk i et
Læhegn til Tuestenhuse

Landbrug og landbohaver
Klægager, Ballum.
Bjeragerhougård, Odder
Havlykke