Staude til skyggefuldt hjørne

Staude til skyggeFinbladet Fjerbusk – Aruncus Dioicus

Tolerant og nem staude til et lidt mørkt hjørne i haven.
Her midt i juni står Fjerbusken og blomstere i al sin pragt og bliver ved et godt stykke tid endnu. En kæmpestor staude 150-200 cm høj. Den står i min have og lyser op i skygge under et æbletræ. Når det sparsomme lyse der slippe gennem trækronen rammer fjerbuskens lette hvidgule 50 cm lange blomster, lyser de op som lanterner i skyggen.
 
Den er super nem at have med at gøre. Kræver ingen opbinding. Breder sig ikke. Tolerant mht. jord og lys. Vokser godt i ler og kalkholdig jord. Både lyst og i skygge, dog må jorden ikke blive knastørt. Har store friskgrønne snitdelte blade og bittesmå blomster i fjeragtige stande i juni-juli. Hele vinteren står stænglerne og giver fylder i bedet, jeg klipper dem ned om foråret.
Den skal desuden være nogenlunde hare og dyre sikker. Dræbersneglene spiser den heller ikke. Og tager gerne kampen op med skvaderkål, de to planter vil klæde hinanden. Et godt bud til et skyggefuldt hjørne hvor der ikke rigtigt vil gro noget andet. Plant 2 pr m2. Der findes også en laver udgave sorten ´Kneiffii` der bliver 80-100 cm høj, og mere finløvet hvis pladsen ikke lige er til den helt store.