lilla tulipaner staudegræsser
Ny beplantning liv læ og udsyn. Haven ligger  for foden af et højhus og er plaget af vindturbulens hvilket gør det vanskeligt at opholde sig i haven. Omkring gårdhaven ligger plejeboligerne og fællesarealer med udsigt til denne. Omdrejningspunktet i udformningen af beplantningen har derfor været at skabe læ og samtidig sikre udsynet fra de omkringliggende boliger. Beboerne kan siddende eller liggende følge årets skiften via blomstring, høstfarver og aktiviteterne i haven fra egen bolig og fællesarealerne.
Vinter høns plejehjem besjæling Aarhus kommune bøgehæk

Oplevelser. Et cirkelslag af bøgehække skaber et rum i midten af haven, med læ og ro. I dette rum er hønsehuset, bænke og krydderurter placeret. Hønsehus med de 4 høns er med til at skabe liv i haven. Krydderurterne står så de er lette at plukke. Foran fællesrummets store glaspartier er det 160 m2 store staudebed placeret i forbindelse med det eksisterende bassin. Her blomstrer forårsløg og stauder på skift gennem året. Bøgehækkens rødbrune blade tilfører haven struktur og farve gennem vinteren sammen med vintergrønne stauder og tidligt blomstrende buske og løgplanter. Hønsehuset har vindue i siden og redekasser der kan tømmes fra en kørestol.

Augustenborggade jan 2016 hoensehusPlejehjemshave farveharmoni frodighed Storkenæb Samobo tulipaner Queen of NightGenkendelighed. De mange forskellige stauder og buske er b.la valgt ud fra ideen om genkendelighed. Der er tale om buske og stauder, som tidligere ofte stod i de danske haver. Der er sat navneskilte ved træer, buske, og stauder. Skiltene skal understøtte de ældres hukommelse og hjælpe personalet i samtalen når de gå ture i anlægget.

Anlagt maj 2015.
Bygherre:  Sundhed og omsorg. Aarhus kommune.
Projektet er udarbejdet i samarbejde med Dorte Bach vinter billed af staude og staudegræsserSchmidt. Projektleder “Hjemliggørelse”  MSO bygningsafdeling.