Gårdhave

Gårdhave, vintergrøn, gyldne græsser. Frodig, vintergrøn, struktureret Staudegræsser, blodgræs, lavendel, bronzefennikkelFakta.  Ældre gårdhave til rækkehus. Belægning af sort granitskærv og betonfliser ønskes bibeholdet. Haven har en mur i hvide mursten på tre sider, og gråmalet redskabsskur.
Ønsker til haven. Lettere og mere overskuelig at holde. Et mere ordnet udtryk. Plads til kryddereurter og vasketøj. Skygge for solen. Brændeskure må godt fjernes. Ingen vanding i løbet af sommeren.
Hovedide. Rydde op. Tilføje haven materialer og planter i varme farver og med vintergrønne blade for at skabe en mere imødekommende have hele året og for at bløde det grå/hvide og sorte op. Klare afgrænsninger, kanter der strukturerer haven for at skabe ro og overskuelighed. Lette havearbejdet ved at lave smalle bede.
Beskrivelse. De eksisterende stauder der giver haven struktur og farve om vinteren er samlet i store felter, og nye stauder og græsser er tilføjet. Planter der står vinteren igennem med strå, blade eller frøstande i varme farver eller vintergrønne blade. Stort felt af stedsegrønne buske skal give haven fylde hele året. Kanter i rusten stål afgrænser bedene, og holder styr på granitskærven så haven virker velholdt. Bøgehæk skærmer af så vasketøjet ikke tager opmærksomheden. Hækkens rustrøde blade tilfører have en varm tone om vinteren. En etagekornel der skal skabe skygge på en af de små terrasser uden at tage alt lyset er tilføjet til havens flotte eksisterende træer, en magnolie, et æbletræ og en japansk ahorn. De fire træer giver haven en flot højde og sørger for skygge i den sydvendte have.
Fotos. Til højre ses øverst en fotoskitse af gårdhaven der illustrerer hvordan haven kan komme til at se ud efter renoveringen. Derunder haven som den så ud i februar. Efterfulgt af en plantegning af projektet og en collage af bed 1.